המשכיות עסקית נחוצה וקריטית לפעילות של כל ארגון
במהלך החיים עלולים לפגוש את הארגון שלל אסונות או מקרים מפתיעים אשר עלולים לשבש את הפעילות הרגילה של הארגון. ייתכן ומדובר באסונות טבע, מלחמה או פגעים טכניים שונים. שיבוש פעילות הארגון עלולה לפגוע קשות בארגון, הן מבחינה התנהלותית והן מבחינה כלכלית. על כן, על כל ארגון להיות מוכן להתמודדות עם אירועים שכאלו. המוכנות צריכה להיות הן מבחינת ההבנה אילו תרחישי ייחוס עלולים לפגוע בארגון והן מבחינת היכולת והדרך של הארגון להתמודד עם תרחישי הייחוס הללו.
ניתוח תרחישי ייחוס
ניתוח תרחישי ייחוס הוא השלב הראשון בהכנות של ארגון לקראת אירועי קיצון או אסון. על מנת בנוכל לבנות תוכנית התמודדות עם תרחישי ייחוס, עלינו קודם כל להבין את תרחישי הייחוס. בניתוח תרחישי ייחוס, ממפים את אירועי הקיצון אשר עלולים לפגוע בארגון. יש לסדר את התרחישים השונים על פי הסבירות כי הם התרחשו והן לפי רמת הפגיעה בארגון. לאחר מכן, יש לנתח את אופי ורמת הפגיעה בארגון בצורה יחסית מפורטת. כמובן שלא ניתן להתכונן לכל תרחיש ייחוס אפשרי, אך יש לבחור את תרחישי הייחוס הסבירים ביותר להתמקד בהם. ניתוח תרחישי ייחוס עבור ארגון צריך להיעשות באמצעות יועץ מומחה ובשיתוף פעולה עם מנהלי הארגון.
בניית תכנית התמודדות עם אירועי אסון
לאחר שמיפינו את תרחישי הייחוס ואופן הפגיעה שלהם בארגון, יש לתכנן את ההתמודדות של הארגון עם התרחישים הללו. תכנון והכנה מוקדמים עשויים להקל על הארגון בהתמודדות עם התרחישים הללו כך שרצף הפעילות יימשך. יש להגדיר נהלים, שלבי התמודדות ודרכי הכנה מתאימות. לדוגמא – בתרחיש ייחוס מסוג מלחמה או הרס המבנה יש להכין מבנה ותשתיות מחשבים חלופיות. בנוסף, יש להקפיד לגבות את כלל המערכות והמידע כדי שהארגון יוכל להמשיך לעבוד ללא איבוד מידע.