הכנסות שונות, פרטיות או עסקיות, מחויבות כמעט תמיד בתשלום מס בגובה מסוים
הכנסות רבות במדינה מחויבות בתלום מס לרשות המיסים- משכורות, רווחים מהשקעות, רווחים מעסקים ועוד. במקרים אלו, יש לשלם אחוז מסוים מן ההכנסה למדינה, אולם ישנם מקרים בהם ההכנסות פטורות ממס כך שבעל ההכנסה אינו צריך לשלם דבר- מתנות, מלגות, הכנסות עד גובה מסוים וכדומה. ביטקוין הינו מקרה ייחודי הנמצא על התפר, ולכן מיסוי ביטקוין אינו ברור לחלוטין.
היכנסו וצפו! האם צריך לשלם מס על ביטקוין וכמה? שווה לדעת:
אז מה חשוב לדעת על מיסוי ביטקוין?
- מה זה ביטקוין ומה הבעיה: ביטקוין משווק כמטבע אינטרנטי אשר מוכר על ידי גופים רבים ברחבי העולם. כמטבע, תיאורטית לא אמורים להיות מיסוי ביטקוין המוטל על רווחים בשל תנועות בערך הביטקוין. למרות האמור, בשל האפשרות הגבוהה להלבנת הון דרך שימוש במטבע זה, ובשל חוסר המעקב של גורמים רשמיים אחר תנועות המטבע, כבר מתחילת השימוש בו חלו דיונים בנוגע להאם וכיצד יש למסות אותו.
- מיסוי ביטקוין: בהחלטה שהתקבלה על ידי בית המשפט בשנת 2017, הוחלט כי ביטקוין לא יוכר כמטבע במדינת ישראל, וזאת משום שאינו עונה על התנאים הבסיסיים לכך למשל שיהיה בעל נכס ממשי (כמו שטרות). לאור האמור, יש להתייחס לביטקוין כנכס לכל דבר, ולדרוש מס מהסוחרים בו בדומה למיסוי הכנסות מעסקים שונים.
בדומה לרווחים בגין נכסים אחרים- גם הביטקוין ממוסה בהתאם לשימוש שנעשה בו
קביעת המס עבור סחר בביטקוין לוקחת בחשבון פרמטרים רבים, וביניהם כיצד נעשה שימוש במטבע, על ידי מי נעשה השימוש, מה הכמות, מה התדירות ועוד. כך ניתן להגדיר האם מדובר בשימוש מסחרי או עצמי במטבע, ולקבוע בהתאם את גובה המס ודרך גביית המיסים בעבור הרווחים הנוצרים בשל סחר במטבע מסוג זה.